Hrana in Kuharija

Čas je za domači sladoled. Ta sploh ne redi.

Čim se ogreje pride na misel tudi sladoled. Doma ga lahko naredite preprosto in hitro. Lahko ga tudi prilagodite vašemu načinu prehranjevanja. Lahko ga boste jedli tudi, če ste na dieti!

Potrebujete:

  • Poljubno sadje
  • Mešalnik (blender)
  • Sladko ali sojino smetano, jogurt, kokosovo kremo…

Poljubno sadje banane ali jagode ali  borovnice  dobro operite, po potrebi narežite na koščke in dajte v posodo, ki jo boste zaprto lahko dali v zamrzovalnik. Pustite, da sadje dobro zamrzne. Zamrznjeno sadje vzamete iz hladilnika in ga stresete v mešalec (blender) in mešajte ter po želji  počasi dodajajte sladko smetano ali jogurt,  sojino smetano ali kokosovo kremo, lahko tudi kokosovo smetano.

Ves čas naj mešalnik seveda meša, da ob dodajanju dobite fino, gladko sladoledno maso. 

Seveda si lahko privoščite kombinacije, npr. gozdne maline in borovnice, zmešajte si okus gozdni sadeži. Sadje in omenjeni tekoči dodatek po želji skombinirajte tako kot vam ustreza glede na prehrano, ki jo imate. Vsekakor si lahko naredite tudi dietni sladoled, saj sadje in npr kokosova krema, nimata dodanega sladkorja in tako je tak posladek povsem primeren tudi, če pazite na to kaj zaužijete.

Privoščite si ga takoj, tak je najboljši, višek pa lahko razporedite v modele za sladoledne lučke ali posodice in nazaj v zamrzovalnik.

Enostavno, hitro in tako okusno. Čas je za sladoled!  

Foto: Penguinuh

Foto: Markus Spiske

Foto: Paul

Foto: Lindsay Moe

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*