Lepota in Dobro Počutje

Ali tudi vaša noč ni več lahka?

Čudno, nenavadno obdobje, tudi življenje. Marsikatero navado smo morali opustiti, se marsičemu odpovedati ampak to niti ni tako hudo, ta nesigurnost, strah, nevednost in vsak dan nekaj novega, nepredvidljivega in vprašanje kaj še bo? Vprašanje, ki potegne za seboj noč vrtenja filmov namesto mirnega spanca.

Poznano kajne?

Pa pride na plan vse za nazaj, še za naprej, zakaj nisem takrat to, zakaj nisem ono, kaj pa če bi raje in tako naprej in nazaj, levo in desno. Filmi se vrtijo, zgodbe druga za drugo, glava vrti in melje.

Proti jutru slaba ura slabega spanca in premetavanja potem pa ista pesem, kako me lahko lastna glava tako muči? To nima nobenega smisla, seveda. Nekaj moram storiti zase.

Čez dan nujno na sprehod v gozd, ob morju, k reki, nekam v naravo in na pogovor z lastno glavo, da bo zvečer mir. Običajen dan z veliko dela, obveznostmi, opravki in tudi težkimi informacijami, poskusimo napolniti z lepimi mislimi, spomini, vedrostjo in upanjem. Glasba pomaga, eterična olja tudi, bergamotka, limona, mandarina, pomaranča in mešanica antistres razvedrijo, odženejo slabe misli, tesnobo. Že par kapljic v izparilniku v domači pisarni ali na naravni keramiki v delovnem okolju pomaga. Če je kakšna slaba minuta, ko vendar strah zapolni misli, pokličite in poklepetajte z osebo, ki vas vedno spravi v dobro voljo in nariše nasmeh.

Zvečer pa kopel, lahko je slana ali aromatična, lahko le za noge, morda večerna joga, nekaj strani dobre knjige in obvezna oprema, blazinica za oči s sivko. Najbolje, da jo imate ves čas v postelji, saj tako lepo diši in deluje še preden jo položite na oči.

Foto: Mathilde Langevin

Foto: Alexandra Gom

Foto: Urša Mravlje Aromatica Slovenija

Foto: Pinterest

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*