Življenje in Potovanje

Sprehod od Izole do Kopra, zakaj pa ne? Mini potovanje za dušo in telo, ki okrepi imunski sistem.

Za sprehod iz Izole do centra Kopra potrebujete dobro uro. Center mesta Izola naj bo štart pa do svetilnika, nato pot nadaljujemo po mestni plaži in plaži za pse do nekdanje ladjedelnice. Držimo se poti ob morju, ki nas vodi do znane peš poti ”Rex”, ki je bila nekoč glavna prometnica ob morju, danes je 6,5 km dolga peš pot urejena in brez prometa, kot nalašč za rekreacijo in potovanje. Na eni strani vas bo objela svežina morja, na drugi strani pa mediteransko zelenje in borovci, vdih, izdih.

Za promet zaprta pot razdeli del poti na levo stan, kjer je označena sprehajalna pot in na desno, kolesarsko traso, ki je namenjena tudi za rolkanje in manjše mopede. Med sprehodom se lahko odpočijete na velikih lesenih klopcah.

Mila mediteranska klima in bližina morja dokazano vplivajo na počutje in zdravje posameznika. Morski zrak z mineralnimi delci in ioni, spodbujajo dihalne poti k globokemu in pravilnemu dihanju. Več čistega kisika potrebujemo, saj krepi imunski sistem. Sprehodi ob morju blagodejno vplivajo na telo in duha. Morski zrak vsebuje delce morske soli in koristne minerale ter jod idobro deluje na dihala in kožo. Poleg tega pogled na morsko daljavo spodbudi pozitivna čustva in pozitivno vpliva na sprostitev napetih očesnih mišic.

Ob lepem vremenu je razgled kot kulisa iz kakšnega filma, bogata in raznovrstna. Italijanska obala in slovensko gorovje, morje in obala. Dober morski zrak in rekreacija, mini potovanje, ki okrepi imunski sistem in polepša življenje.

foto: Zbirnik
foto: AktivniOddih
foto: FB
foto: PickPik

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*