Vadba in Telovadba

Kako lahko vadite hitro in brezplačno? V vašem domu je kar nekaj zelo učinkovitih fitnes naprav.

V vašem domu je 7 hišnih predmetov, ki lahko odlično odigrajo fitnes opremo.

Brisača

Nekaterim služi kot brisača, drugim pa vadbeni trak. Brisačo uporabite kot pripomoček pri razteznih vajah ali za vadbo za roke. Želite aktivirati tudi nogi? Postavite se v položaj deske oziroma plank na gladko površino (na primer parket) in pod vsako nogo položite majhno brisačo. Nato poskušajte zelo počasi razširiti noge in jih znova potegniti skupaj. Začutili boste, kako delajo mišice!

Zid

Vsako stanovanje ali hiša ima vsaj štiri stene, zato je to lahko vaša oprema. Stena vam lahko pomaga pri ohranjanju stabilnosti med nekaterimi razteznimi vajami ali pri aktiviranju kvadricepsa in gluteusa, če izvajate vajo počepa s hrbtom pritisnjenim ob steno.

Stopnice

Zakaj bi porabili denar za steper, če imate v stavbi ali hiši, v kateri živite, popolne stopnice za vadbo? Hoja ali tek gor in dol po stopnicah je odličen način za pospešitev srčnega utripa in odlična zastonj vadba.

Steklenice od vode ali tekočega detergenta

Vsakega od teh predmetov lahko spremenite v uteži in z njimi delate vaje za roke.

Metla

Z metlo lahko poleg pometanja vadite tudi mišice srednjega dela telesa, bokov in zadnjice. Naslednjič, ko boste metlo vzeli v roke, jo primite z dlanmi za hrbtom, tako da sledi hrbtenici in se premikajte, kot da se priklanjate. Lahko pa jo primete tudi vodoravno glede na telo in jo dvigate nad višino glave in spuščate kolikor lahko.

Stol

Stabilen stol je lahko odličen za sklece ali za sedenje na njem in dvigovanje ter spuščanje iztegnjenih nog ali za utrjevanje mišic rok pri čemer vam pomaga lastna teža.

Delovna površina v kuhinji

Okrepite mišice rok in ramen z izvajanjem sklopov vaj za dvig rok, naslonjenih na delovno površino. To je odlična dejavnost, ki jo lahko izvajate, medtem ko čakate, da zavre voda za čaj . Lahko delate tudi počepe ali kaj podobnega, da čakanje hitreje mine in ima tudi učinek na telo.

foto: FRESHSPLASH GETTY IMAGES
foto: Fuse/Getty Images
foto. Meraki Lane
foto: Pronutrifit
foto: Hellofresh

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*