Življenje in Potovanje

Ne komplicirajte. V resnici je preprostejše kot mislite.

Že dolgo bi radi nekaj storili, nekaj, kar vas muči, a odlašate, ker se bojite.

Vedno znova me očara razlika med pojmom znanega in neznanega v naši zavesti. Gre za to, da se v tem smislu opazujem v majhnih vsakdanjih stvareh in verjamem, da vzorec, ki ga opažam v veliki meri velja tudi za vas.

O čem gre beseda? O tem, kako v vsakem od nas obstaja mehanizem izogibanja novemu in neznanemu. Naša podzavest je že dolgo uglašena tako, da izbira varnost, tisto, kar nam je dobro znano (kar smo že izkusili) in se izogiba vsemu o čemer nimamo jasne slike in v čemer nimamo izkušenj. Tako se obnašamo pri majhnih in večjih življenjskih korakih.

O vsem, kar nam je neznano, si navadno oziroma prepogosto ustvarimo lastno sliko, nekoliko zamegljeno v glavi z oznako “zapleteno”, “zoprno” in že sama ta dvoumnost nas zavira ali celo zavrne in odvrne od premikanja v tej smeri.

Pri sebi prepoznajte to v bistvu pričakovano, podzavestno potrebo po izogibanju in preložitvi neznanega. Sprejmite to, to je naravno, dogaja se vsem nam in akcija. Največkrat smo na koncu presenečeni kako preprosto je bilo, kako hitro rešeno in opravljeno. Ne delajte si scenarija vnaprej, ne bodite prestrašeni preden spoznate. Saj vam je verjetno poznan občutek nekega nelagodja, ko vstopite v prostor poln neznancev ampak vedno obstaja možnost, da je med njimi vaš bodoči ali bodoči najboljši prijatelj.

foto: SELENITTT GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
foto: Doran Erickson
foto: Priscilla Du Preez

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*