Življenje in Potovanje

Predstavljam si kako se v tropskem raju bosonoga sprehajam po plaži. Ja, sanjam Maldive.

Očitno nisem edina, saj tja radi zaidejo slavni, prepoznavni, tudi Stjepan Hauser s svojim čelom. Če bi mi eno zaigral na plaži?
Tropski raj oziroma Maldivi, dopust, pobeg od realnosti.

Menda večina žensk vsaj enkrat sanja o svoji poroki na plaži tega tropskega raja. Geološki čudež, ki ga sestavljajo snežno beli atoli, je ljubezen na prvi pogled. Čudovito morje turkizne barve, ki obdaja otoke in skriva najlepše podvodne prizore. Maldivi so popolna kulisa za mirno poležavanje na plaži, raziskovanje lastnih misli in razvajanje na sto in en način. Vabi plaža, barve in tudi podvodni svet, potapljanje v svet koralnih grebenov vseh barv in oblik.

Maldivi so namreč geografsko res nekaj posebnega, gre za 26 koralnih atolov, ki ležijo v modrem morju Indijskega oceana. Plavanje in opazovanje tisočerih tropskih ribic je doživetje, ki ostane vse življenje. Pisani, prijazni, živahni Maldivi z vplivi indijske, afriške, šrilanške in arabske tradicije. Čisti užitek. Če sanjate o tem tropskem raju že predolgo, začnite načrtovati pot. Življenje je zato, da ga živimo.

foto: Ekmeds Photos
foto: Mohamed Nashah
foto: Marvin Meyer

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*