Življenje in Potovanje

Ga živite ali prespite? Življenje, ko gre mimo vas?

Sedem znakov, da se je vaše življenje spremenilo v dolgočasno rutino

1. Nimate se česa veseliti
Zdi se, kot da ves čas stojite na mestu. Nimate ciljev, ničesar velikega ali pomembnega pred seboj. Ne veselite se prihodnosti. STOP! Naši možgani nas lahko nezavedno ustavijo, sabotirajo naše sanje in cilje, nekako mirno je, v smislu bolje to, kot spet začenjati. Ne poslušajte se in stopite iz cone udobja.

2.Zaljubljeni ste v preteklost
Prav je, da si včasih nostalgičen in se spominjaš lepih stvari iz preteklosti. Toda uporaba preteklosti kot nadomestka za sedanjost ni dobra, ker samo kaže, da danes s stvarmi niste zadovoljni. Poskusite najti lepoto v vsakem življenjskem obdobju, ne glede na to, kako težko se včasih zdi. Na žalost preteklosti ne morete vrniti, občutke, ki ste jih imeli nekoč, pa lahko. Le pogumno.

3. Večino svojega časa porabite za fantaziranje o nadomestni resničnosti
Ali ste se večino svojega časa ujeli pri razmišljanju o drugih življenjskih scenarijih, kot, da ste druga oseba, da ste osvojili jackpot, da živite v drugem mestu. Toda v resnici se ne premikate kaj dosti. Čas je, da spremenite svoje vsakodnevne namišljene dejavnosti in sprejmete svojo resničnost.

4. Na življenja drugih ljudi gledate z zavistjo
Če svoje življenje primerjate z življenjem nekoga drugega in se ob tem počutite zagrenjeno, to pomeni, da ste zaljubljeni v neki vidik svojega življenja. Namesto da bi bili veseli svojih dragih prijateljev, ste ljubosumni nanj in na njihovo življenje. Tako ljubosumje ni dobro.

5. Želite si spremembe, a se ne upate prepustiti
Lahko si je zaželeti sprememb, toda narediti nekaj v zvezi s tem je nekaj povsem drugega. Da bi kaj spremenili in sploh dobili priložnost, je treba izstopiti iz cone udobja. Seveda se vsi radi počutimo varno, sploh, če počnemo tisto, kar znamo, a če smo samo zaradi te varnosti srečni je nekaj narobe. Izstop iz rutine ni nujno slaba stvar.

6. Ne spomnite se, kdaj ste bili nazadnje navdušeni nad nečim
Ko se ozrete nazaj nekaj mesecev ali let, se težko spomnite zares vznemirljivih trenutkov. Čeprav je bilo nekaj zanimivih dogodkov, se vam zdaj vse zdi dolgočasno. Velik znak, da ste v rutini je, ko se vam redko zgodi kaj, kar lahko povzroči čustva ali naval navdušenja. Akcija!

7. Dnevi minevajo in vsi so skoraj enaki
Ko delate brez prestanka in vedno znova ponavljate ene in iste naloge, se lahko čas zdi eno veliko breme. Pomanjkanje raznolikosti v življenju pomeni, da si ne postavljate dovolj izzivov. Udeležite se kakšnega tečaja, naučite se tujega jezika, ukvarjajte se s športom. Naj dnevi ne minejo tako, da je ponedeljek enak petku. Majhne spremembe so lahko velike spremembe.

foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
foto: Kyle Broad
foto: Hanna Morris
foto: Joshua Rawson-Harris

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*