Življenje in Potovanje

Eden najzanimivejših izzivov za nas odrasle je prebiti lastne meje, izstopiti iz cone udobja in opustiti stara prepričanja

Se spomniš, kako je biti otrok? Se spomnite tistega občutka, da je svet poln najrazličnejših zanimivih kotičkov in vsaka od teh raziskav se zdi prava mala pustolovščina? Prav zanimivo je bilo odkriti, kaj se skriva v babičini omari, na podstrešju ali pa odkriti kako je ime dolgonogemu bisernemu modremu hrošču s krili, ki leti ob reki.

Ko odrastemo, običajno izgubimo občutek, da je življenje zanimiva in razburljiva pustolovščina. Še posebej zdaj, ko večina od nas ne potuje več. Morda se vam zdi, da ste v vsakdanjem življenju že vse odkrili in preizkusili, da je vse znano in predvidljivo.

Pa vendar – vedno vas čaka še tisoč stvari, ki jih boste opazili in poskusili. Eden najzanimivejših izzivov za nas odrasle je prebijanje lastnih omejitev, izstop iz območja udobja ter ozaveščanje in opuščanje starih prepričanj.

Omislite si svoj ritual za preskakovanje lastnih ovir. To je lahko jutranji ritual. 
Vsako jutro, izvedite svoj novi zabavni jutranji ritual, pa naj bo to na sončen ali oblačen dan. Dve do tri minute stojite zunaj na travi in uživajte. In naj vas briga kaj si mislijo sosedje. Misli dajte na pašo in se prepustite. Ko boste čutili, da je čas za tuš, se vrnite v notranjost in po ustaljenem redu. Super je ja, ko je lepo, sončno vreme in ne premraz. Kaj pa, ko bo nočni dež ledena skorjica? Ne popustite pod “oh, ne, kako bom pa zdaj šla bosa na vrt?” ali pa “no ja, saj me ne bo konec, če danes ne grem”. Premagajte in izvedite ritual, prav tako, če dežuje. Led, dež, mraz ampak premagali smo sebe, noge so super, glava še bolj. Tudi z dežnikom v spalni srajci gre, še sosedje bodo morali premagati svoja prepričanja o vas:).

Zabavno je premagati stara prepričanja in se odpreti novim spoznanjem, to nas naredi žive in živahne. No ste se že odločili za izziv? Nekaj vas privlači, vendar morate izstopiti iz cone udobja in premagati staro navado, da bi spoznali nekaj novega. Preskočite ovire, izberite svojo malo pustolovščino in svobodno zadihajte. 

Cona udobja foto: GRADYREESE GETTY IMAGESBOSA V SNEG FOTO: ISTOCKHOJA PO MOKRI TRAVI FOTO:  Pixabay

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*