Lepota in Dobro Počutje

Suha, zelo suha, razdražena koža! Prva naravna pomoč, da vam bo končno odleglo.

Suha, zelo suha koža, razdražena koža, k izpuščajem nagnjeno kožo, srbečica, luske na lasišču. Dermatitis, seboreja, luskavica, ekcem so postali vsakdan. Veliko odraslih ima težave s tem in na žalost vse več otrok.

Pri tovrstnih težavah je odlična podpora in pomoč svetlin. Nekateri pravijo, da so izdelki, ki vsebujejo olje svetlina celo naravna alternativa kortikosteroidom. Vsekakor so lahko dobra podpora, pomoč pri tovrstnih težavah in pri izsušeni koži, kar je lahko velik problem, zdaj še dodatno zaradi velike uporabe razkužil.

Skupaj s svetlinom gre dobro tudi ognjič, posebej, če gre za naravni izdelek, kremo ali balzam, tudi olje.

Svetlinovo olje je bogato z gama-linolensko kislino (esencialne maščobne kisline) in je izredno hranljivo. Seveda so lahko v izdelkih poleg svetlina še druge naravne sestavine, različne kombinacije, ki pomagajo pri še tako hudih težavah s kožo. Naravni izdelki s svetlinovim oljem so varni za otroke, obstaja recimo tudi šampon s tem oljem, ki je primeren za nego temenc pri dojenčkih ali za izsušeno, rdeče, razdraženo lasišče in lasišče z  luskami. Na podoben način deluje tudi gel za umivanje z oljem svetlina, za razdraženo kožo na telesu.

Krema z oljem svetlina je odlična za nego suhe, zelo suhe kože in tudi večjih težav s kožo npr. rdečice, poškodovane kože za obraz in telo. Tudi lahka ognjičeva krema je dobra izbira. Krema je lažje teksture kot balzam ali olje in se hitreje vpije, tako, da je lahko vsakdanja nega, tudi za roke, saj se hitro vpije in ne moti pri delu, opravkih. Balzam pa je konkretnejši in primeren za poškodovana, razdražena področja na koži, za izpuščaje in zelo prizadete dele kože. Tudi olje lahko uporabljate na ta način, lokalno ali ponoči. Če izpostavljene dele konkretno namažete, naprimer zelo izsušeno kožo na rokah, lahko za čez noč nataknete bombažne rokavičke in zjutraj bo koža kot nova.

Naravno in blagodejno, deluje in koristi, morate pa biti dosledni in vztrajni.

foto: Urša Mravlje/ Aromatica Slovenija
foto: Histria Aromatica foto
Foto: Grandprisma

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*